HINES EOS
HINES EOS
HINES EOS
HINES EOS
HINES EOS
HINES EOS

HINES EOS

The environmentally sustainable building will satisfy strong, current demand from tenants seeking to improve energy efficiency as well as their image of corporate environmental responsibility.

This office building is in the first of two phases of a Class-A office complex on a twenty-acre site located in the suburban Interlocken Advanced Technology Environment office park.

Taking advantage of its unique setting, the building’s configuration, orientation, and fenestration provide views for its tenants to the surrounding Rocky Mountains. Sustainable features include an array of high-efficiency solar panels that will dramatically improve the buildings energy savings. The fitness center will feature “regenerative” cardio-equipment which will channel energy created by the user back into the main electrical grid. The main lobby paneling was fabricated using reclaimed, local “pine-beetle kill wood,” making rare use of an otherwise unusable natural material.

The challenge with the design was to provide a cost-effective building for a Class-A office market. Using site-case concrete panels, a distinct base and top were created and staggered panels were expressed to randomize the structural expression.

*Originally designed by Forum Studio